vrijdag 29 juli 2011

easy.....low budget....

Zomer: vrije tijd,easy living, genieten etc.
Zomaar een paar dingen die onlosmakelijk met "zomer"verbonden zijn.
Zomer in je interieur?
Wat je ook doet, in welke ruimte je je ook bevindt, welke woonstijl je voorkeur ook heeft......hou het opgeruimd. Niet meteen een leuke zomerse tip? Toch wel!
Elke ruimte geeft een ruimtelijker gevoel als het opgeruimd is, bij hoge temperaturen doet je huis frisser aan als het opgeruimd is.
Haal gewoon eens flink wat accessoires weg, dat geeft ruimte(en minder om af te stoffen dús meer vrije tijd ;)).
Beperk je tot een paar hoeken waar je bv je verzamelingen uitstalt, het zal meer in het oog springen dan wanneer er overal wat staat.
Schone ramen, minder spullen en probeer misschien eens een zomeropstelling van je meubels uit.








Denk nog eens aan de contrasten, én aan het portie lef;)!
Mocht het goed uitpakken, laat me eens wat zien!

Ik wens jullie een zomerse week!!

Groetjes
Lynda

ps: een aanvullende opmerking naar aanleiding van de reactie van Petra.....ook miskleunen zijn welkom, ik geef je graag een tip;)

maandag 25 juli 2011

Kunst? Geen kunst!

"Kunst maakt een huis persoonlijk en geeft het een ziel"
(quote R.&O. Missoni)

Ze hebben gelijk he, die twee ;).......kunst is 1 van de meest persoonlijke dingen in een interieur. Vele stromingen en vormen van kunst waar je uit kunt kiezen. Er is geen goed of fout, kunst is persoonlijk, en laat zien wie er in het huis woont.
Kies je voor een lieflijk landschap of voor een abstract stuk? Of misschien wel voor een collage van foto's.....allemaal hebben ze een ander effect op hun omgeving.
Bepaalde kleuren uit je kunstwerk kun je bv doorvoeren als accentkleur in je huis.





Voor het ophangen ....het JUIST ophangen(plaatsen) van kunst zijn wel een paar richtlijnen.
Kies voor wanden die vanuit zoveel mogelijk zitopstelling en looproutes zichtbaar zijn.
Grote werken op grote wanden, kleine werken zullen daar verloren gaan.
Hang je meerdere stukken bij elkaar? Lijn ze bv van boven allemaal uit, van onder mag ook...of juist vanuit het midden. En let op de onderlinge afstand.....zorg ervoor dat die overal gelijk is anders verstoor je je "compositie":)









Als je er dan ook nog even op let dat je de kunst op ooghoogte hangt, ben je al een héél eind. Dus in de zitkamer.....precies..ooghoogte als je zit, in een doorgang, waar je voorbij loopt.....ooghoogte...en in je slaapkamer dus liggend bepalen waar je kusntwerk moet komen.

Wil je meer weten over samenhang in kleuren, passepartouts, lijsten, patronen, wel of niet achter glas etc.....je weet me te vinden ;)!
Vragen staat vrij!

Groetjes
Lynda

donderdag 21 juli 2011

Contrast...en een portie lef

Jawel hij is er!! Mijn nieuwe "Eric Kuster"!
Zijn naam wordt verbonden aan glamour, jetset en the rich and famous. Je houdt van zijn stijl of helemaal niet. Maar even los van het feit of het je "ding"is of niet, wil ik jullie aan de hand van wat foto's wat belangrijke aspecten van stylen laten zien.



Een veelgehoorde opmerking bij mensen thuis is: "ik mís iets, maar wát"? LEF!:) en dan kijken de mensen vaak een beetje verbaast. Hebben ze dan met veel "lef"al gekozen voor een kleurtje op de muren, toch ben je daarmee niet klaar.
Om een interieur "diepte"te geven, om er "iets te laten gebeuren"zul je aan het "mixen"moeten slaan.
Mixen in structuren(materialen/stoffen), mixen in vormen...kijk even mee wat ik bedoel....




Harde vloer, zacht tapijt en gordijnen....hard--> zacht
Rechte lijnen in vloer, ronde vaas erop...strakke pilaren....ronde potten erop recht---> rond

harde donkere vloer, zacht licht tapijt (contrast in kleur EN hard/zacht)
Glanzende lampenvoeten(rond) matte vierkante tafels...(contrast vorm en mat/glanzend)


je ziet het inmiddels zelf? Plaid("bont") met kussens(glans), matte leren achterwand met lijnen, glanzende bolle lampenvoeten.

muur met frame en dierenvel

en die ronde schaal staat hier niet toevallig ;)....(rond/hoekig)

glanzende panelen(contrast in wit zilver en goud) met matte vazen van natuurlijk materiaal(poreus)...overigens, voor diegene die "vreemd"naar het goud kijken....goud wordt HOT deze aankomende winter, zowel in mode als interieur....dat je het weet;))

deze foto heb ik een beetje vreemd moeten nemen om erop te krijgen wat ik wil laten zien....deze ruimte heeft veel hoeken en dus rechte lijnen....de meubels zijn over het algemeen hoekig van lijn.....dus die wanddeco met enorme "bollen"erop is een must, anders zou het erg hoekig/lijnig en dus saai worden(remember, je hoeft het niet mooi te vinden...het klopt wél)

en als laatste deze....hoge ruimte, hoge ramen, horizontale raambekleding(lijnen...verticaal...horizontaal) Door te kiezen voor lage lange meubels zoals de bank en de tafel benadruk je de hoogte van de ruimte nog eens, sterk punt want zo'n mooie hoge ruimte moet je optimaal gebruiken en laten uitkomen natuurlijk....en weer de mix in materialen en vormen he.....

Fan of niet, mooi of niet, budget of niet;).....ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien dat stylen niet alleen maar een kwestie van "een beetje leuk schuiven met spulletjes"is.;)

In elke woonstijl zijn deze "regels"toe te passen, en binnen elk budget kun je lef tonen!
Leef gevaarlijk...heb léf!!!;)

Groetjes
Lynda


maandag 18 juli 2011

A touch of glamour...

Eric Kuster, jullie misschien wel bekend door zijn glamoureuze stijl! Hij stylde complete huizen voor vele bekende nederlanders, maar ook projecten in het buitenland zijn door hem ondertekend!
Ik hou er wel van! Zou er geloof ik niet lang in kunnen wonen;), maar om naar te kijken en je aan te vergapen.....jawel!:)
Vandaag bestelde ik zijn laatste nieuwe boek, en daarom leek het me leuk jullie alvast wat mooie plaatjes te laten zien! Ik koos een paar favorieten!

symetrie! Zie je hoe heerlijk rustig dat aanvoelt? Hier zou ik wél kunnen wonen geloof ik ;)

de luxe spat er vanaf! Mooie donkere houten vloer, met een heerlijk tapijt onder het bed, heerlijk warm en zacht aan de voeten smorgens;)

Prachtige relaxplek! ruimtelijk en rustig! De hoge vaas met takken versterkt de hoogte maar geeft ook een "knus"gevoel als je er "onder"zit, probeer maar eens uit thuis.

dromen mag he ;)

en ook hier zou ik uren kunnen "slijten"(moet mn mening toch maar bijstellen geloof ik ;))....eenvoud, rust en toch stijlvol!

Kan niet wachten op mn boek!:)

Groetjes
Lynda


zondag 17 juli 2011

R&R

Ik noem het Rust en Reloaden:)....
Het was een hele drukke week, zowel zakelijk als privé. Met positieve resultaten, dat dan weer wel!
Maar aangezien het morgen alweer maandag is en voor "her"de vakantie nog niet begonnen is, sta ik mezelf vandaag een beetje R&R toe;).
Ik heb nog een stapeltje "vakliteratuur"liggen waar ik me graag op wil storten...lekker buiten in het zonnetje.
Ik meld me later deze week weer ...helemaal fit en herboren;)!




Ik wens je een inspirerende maar vooral gezellige week!!

Groetjes,
Lynda

dinsdag 12 juli 2011

TIP...snel effect...

Even een snelle tip tussendoor...stél je bent al met je winterstyling bezig(in je hoofd!!!) dan heb ik hier wellicht een leuke tip voor je!
Je hebt misschien wel al eens ergens gezien dat er veel met panelen gewerkt wordt, het effect is snel én mobiel, dus flexibel(en daar houden "wij"van he ;).

              http://www.scandinaviansurface.com/








Mooie site met oa behang en dus deze "panelpieces"! Ik zie al diverse mooie winterse tafereeltjes erbij.....moet me nog éven inhouden;).....én uitvogelen wáár hier in Nederland deze artikelen te koop zijn, mocht jij er eerder achter zijn dan ik....laat 't me weten!!!

Groetjes
Lynda

zondag 10 juli 2011

Themastyling? Stick to it!

Ik ben dol op sfeertjes en thema's en dat zie je dan ook vaak in m'n eigen huis terug. Vaak? Ja, vaak! Ik wissel namelijk nogal graag van thema, en dat kan, want de basis is neutraal en rustig(grijs en "vergrijsden") dus ik kan met accessoires lekker m'n gang gaan! En deze zomer(vorig jaar was het Frankrijk;)) koos ik voor "Beach".....overal!


























Héél wat foto's, ik weet het :), maar zie je de continuïteit? Stenen op m'n badkamer, tot aan de kaarsen toe;). Blauw is normaal niet zo mijn kleur maar je moet toegeven dat het wel meteen een zomers gevoel geeft, dat knalblauw in combinatie met wit. Overal zie je de zilveren accenten terug. Op de badkamer, mn slaapkamer, woonkamer en buiten. Het verschil in materiaal(drijfhout met zilver) houdt het spannend.
Op mijn slaapkamer ligt het stapeltje hamamdoeken OP het dressoir ipv ERIN....geeft kleur én een zomers gevoel, dus niet alleen praktisch....ook erg decoratief.
Buiten voornamelijk wit, glas riet en grijstinten, aangevuld met roze, omdat de veranda grenst aan de huiskamer en ik daar ook voor roze koos:).

Je ziet dat er een dochter is die de kunst afkijkt en háár visie op het vakantiegevoel geeft? Daar waar tot voor kort haar studieboeken stonden......'t is in elk geval HEEL erg roze;))).

Neem eens een stronk mee uit het bos en laat 'm flink drogen....in combinatie met bv glazen lichtjes en wat "zilveren"accenten heb je er in een handomdraai én budgetvriendelijk(ook niet geheel onbelangrijk als je van wisselen houdt;)) een sfeervol plaatje van gemaakt!
Probeer het eens! Hou je niet van kleur, dan zijn het vooral de natuurlijke materialen waar je flink mee aan de slag kunt. Kijk maar naar de glazen pot met stenen op m'n badkamer.....het zilveren schaaltje met stenen, houten rekje met hamamdoek en stuk zeep....bijna geen kleur maar sféér!!!!
wát je ook doet, waar je ook voor kiest, probeer bij je thema/sfeer te blijven, het maakt het gevoel én je plaatje compleet;)!

Ik wens jullie een zomerse week!!

Groetjes,
Lynda