woensdag 28 december 2011

Richting het einde..

2011 loopt op z'n einde, een deel van de kerstdecoratie mag nog even blijven maar een deel is al vervangen door winterse tafereeltjes met een knipoog naar oud en nieuw.
Wil je ook nog snel wat feestelijke tips voor een sfeervolle Oud & Nieuwviering, ga dan naar showhome onder de kop NIEUWS staan deze week allemaal tips om er nog even een feestje van te maken!

Ik wil al mijn volgers, meelezers, klanten en "relaties"een hele gezellige oudjaarsavond wensen, een spetterend uiteinde en een nieuw jaar vol gezondheid,liefde, geluk, vriendschap, uitdagingen, dromen en...en...en..;)
Tot in 2012!




Groetjes,

Lynda

zondag 18 december 2011

Snelle kersttips....

nog een weekje, dan is het kerst! Dat KAN je niet ontgaan zijn. Het lijkt er steeds sneller aan te komen en het gevoel blijft een beetje achter. Dus haast geboden, alle registers open om in the mood te komen! Ik help!

**update: op FACEBOOK loopt een superleuk WINAKTIE: Warm Winters Wonen Winaktie.. KLIK en maak kans op een leuk pakket!
geweldig boven je eettafel!

op zich heeft een kip weinig met kerst te maken maar wat zijn ze scháttig!!! Mochten zo bij mij in de keuken op een stokje komen zitten hoor!

ik ben een grijsfan! En met een toefje rood met kerst, práchtig!

rood is normaliter niet mijn ding maar met kerst...en samen met zo'n stoere eenvoudige krans van diverse soorten groen....WIL IK WEL!

"kerstboeket"

niks met wonen te maken, maar de innerlijke mens én het oog willen ook wat;). Kan een willekeurige soep zijn, geserveerd in mooie glazen! FEEST!

ook hier weer eenvoud maar KERST in hoofdletters.
Chocoladecake(taart) met witte frosting en koekjes rechtop erop! Ga ik proberen!

de winterprinses...."kerstroos"..voor als je écht niet van rood houdt bv;) Bosje bijelkaar. Of een witte variant in een stoere pot...klaar

voor het snelle effect, je kunt beter een bundeltje van het een of ander(hier sterren) bijelkaar hangen dan overal eentje...het effect is grootser, én rustiger

glaasje, kaarsje, papiertje, strikje...thats it...de "kanten"onderzetter mag natuurlijk ook gewoon een stukje vloeipapier/bakpapier/etc zijn....strik in kleur naar wens.
Leuk op je kerstdis, bij elk bord bv...naam van de "gast aan tafel"eraan....snel...budgetvriendelijk, maar SFEERvol

dat less is more gevoel(wat mij dus NIET lukt;)).....rust, eenvoud, maar kerst!!!
Mooie sobere schaal met bv wat antieke kerstballen!

Ben je nog niet in de stemming dan hoop ik dat bovenstaande tips je een duwtje in de richting geven! Je hebt nog tijd;)!

Groetjes
Lynda

ps: voor meer kersttips in huis kijk je op www.showhome.nl
onder het kopje NIEUWS vind je elke dag een nieuwe kersttip!

vrijdag 16 december 2011

Mag ik het zo doen?

Dit jaar is het vreemd, daar waar ik andere jaren aftelde: "oooo nog X weken tot aan kerst, jippie".....schrik ik dit jaar elke keer weer....ZO snel al??? Dus timemanagement en prioriteiten stellen zijn dagelijks terugkerende dilemma's;). Drie blogs bijhouden naast mijn dagelijkse werk is op dít moment zelfs voor mij even tikje overmoedig gebleken. Ik schreef er natúúrlijk wel een, maar ja mag even klikken...

BLOG

Ik zie je daar!

Groetjes,
Lynda

woensdag 14 december 2011

Vuurtje?

Tien dagen tot aan kerst, en de sfeer en de stemming zitten er al aardig in hier in Huize H. Ik mis alleen 1 ding, onze schouw. We hadden geen haard hoor, alleen een schouw, en daar kon ik me totaal aan verliezen als het op decoreren aan kwam. Maar ja.....na zoveel jaren schouw, een gebrek aan kastruimte én een (te)kleine woonkamer...moesten er keuzes gemaakt worden. En zo...werd de schouw verruild voor een mooie kast. Ook een plaatje, maar ja...mn schouw he ;).
Vuurkorven en open haarden, eigenlijk hóren ze gewoon bij december/winter/kerst. Dus....wat doe je dan...precies...plaatjes kijken ;)

Louis XIII Baubigny


Bourgogne Petite


Schouw Carre







Alle foto's heb ik geleend van www.annekedekkers.nl
zij heeft er immers verstand van ;)!


Groetjes
Lynda






zaterdag 10 december 2011

Vleugje kerst.....






Lots to say, but little time to say it!
Dus een korte snelle post met een vleugje kerst, het schiet al op.






Voor meer tafeldecoratie klik je HIER



Groetjes
Lynda

zondag 4 december 2011

Magnus Marding...

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar al die mooie nieuwe feestelijke spullen in de winkels maken me "hebberig". Maar ik weet ook wat er gebeurt als ik aan m'n hebberigheid toegeef;)....mijn huis raakt overvol....puilt uit zeg maar. Ben ik na de feestdagen een dikke week bezig met ONTkersten. En daar wordt ik niet blij van heb ik al eerder gemerkt. Alles wat ik al heb voldoet, vind ik nog steeds mooi(lees: gaf een kapitaal uit aan RM-ballen en manlief houdt me met argusogen in de gaten;)) en er is méér dan genoeg(zelfs na drastisch screenen 2 jaar geleden gaan er toch nog steeds dozen naar boven die niet eens ópen gaan).
Mensen die mij al langer kennen weten dat ik met tijd en wijle heel hard roep: "less is more"...soort van om mezelf tot de orde te roepen want ik ben eerlijk.....een huis zo "leeg"als op onderstaande foto's ...dat is niks voor mij(ons!), maar dat neemt NIET weg dat ik het práchtig vind! EN ze houden me in "balans";)....als ik neig door te slaan....soort van over the top christmas wil arrangeren, klik ik even naar foto's als deze.......komt er een bepaalde rust over me;).......mooi zijn ze he?







alcro
foto's by Magnus Marding

Ik wens jullie een mooie week!

Groetjes
Lynda

ps: kom toch ook nog eens HIER langs....