donderdag 27 september 2012

Hoofd leeg....

 Photography: François Kong www.francoiskong.com | Styling: Karine Kong www.bodieandfou.com

Even een rustmomentje, soort van stilte voor de storm zullen we maar zeggen.
Mensen die me ook elders volgen weten (inmiddels) al dat ik a.s. zaterdag met collega Stella Maye een woonkamer zal bemannen in Designcity, namens Mrs.Darcy  .
We hebben ons huiswerk goed gedaan, zijn er in geslaagd een aantal leuke "merken" te verzamelen die we mee zullen nemen.
Als ik de verhalen van de bloggers die ons voorgingen mag geloven is het er enorm gezellig en komt er van live bloggen niet zo gek veel, een live tweetje moet lukken, een snelle foto of een facebookberichtje met enig doorzettingsvermogen ook ;).

De Woonbeurs staat er natuurlijk om bekend dat je niet weet waar je als eerste moet kijken, dat de woonbladen álles uit de kast hebben gehaald om ervoor te zorgen dat er huizen zijn verrezen waar je per direct in zou willen trekken, en tref je merken en standhouders met allemaal must haves die bést thuis zou willen (nodig of niet).
Dus ben je nog in de gelegenheid en heb je nog geen plannen voor dit weekend......kom gezellig even langs!
Zie je géén kans meer, geen nood, via www.woonbeurs.nl kun je alles live volgen, alle tweets vanaf de woonbeurs komen daar voorbij, en alle blogs die over de woonbeurs schrijven worden daar ook genoemd.

Wonen doen we allemaal, en allemaal anders, daarom vinden wij binnenkijken zo leuk, en op de woonbeurs mag dat! Sterker nog...MOET dat....en neem je de inspiratie mee naar huis.....en doe je er je ding mee!
Veel plezier!

Groet,
Lynda 

dinsdag 25 september 2012

Designlabel Popsicle...



 ..spreekt beleving opnieuw aan!

Home at Grannies is je nieuwste product, vertel!
Ja, Home at Grannies is een lamp. De serie bestaat uit drie varianten; een vloer- tafel- en wandlamp. Bij Popsicle werk ik met beleving en in dit geval de herinnering. De herinnering van mij aan het huis van mijn oma waar zo’n fijne roesjeslamp stond op de slaapkamer waar ik logeerde. De ronde lampenkap heb ik plat gemaakt. Er ontstaat zo een soort 3D striptekening. De kap is van staal met erachter wit, lichtdoorlatend materiaal. Als je de lamp aan doet, zie je kant erdoor heen schijnen. Een lamp met een verrassing, echt Popsicle dus!

 
Waar is de lamp van gemaakt?
De lamp is van geëpoxeerd of verguld staal, kant en chintz. De lamp is zwaarder dan je denkt! Ook het kanten kleedje onder de lamp is van staal. Dat vind ik leuk, dat dit soort details niet zijn wat je denkt. Hij is er in Shifty Black, Placid White, Obslote Pink en Gleaming Gold. De gouden is echt verguld, heel gaaf!

Hoe werk jij?
Vanuit mijn studio werk ik aan de ideevorming, doe ik research en werk ik aan de eerste modellen. Vaak weet ik al snel welke kant ik op wil, maar geef ik het wel de tijd om verder te laten groeien. Dan knutsel ik met materialen en vormen. Een idee ontstaat meestal vanuit een verhaal waar een beleving of gevoel bij hoort. Ik bekijk welk aspect ik daarvan wil vergroten waardoor ik tot de kern kom. Deze elementen vertaal ik naar een nieuw ontwerp. Het moet altijd een nieuwe functie krijgen en niet letterlijk herhaald worden. Op het moment dat ik weet hoe het ontwerp er uit moet komen te zien, dan begint de zoektocht naar de juiste leveranciers en fabrikanten. Ik ontwikkel het product met hen technisch verder uit om zo tot een eindresultaat te komen dat ook daadwerkelijk in oplage geproduceerd kan worden.

Je bent ook art director, gebruik je die ervaring ook bij Popsicle?
De beleving rondom de producten en het label wordt ook voortgezet in de communicatie en met name door middel van geënsceneerde fotografie. De foto’s worden gemaakt door Single Shot Movies, een samenwerkingsverband dat ik heb met fotograaf Ron Greve en business developer Gooitske Zijlstra. Hiermee maken we conceptuele fotografie. We onderzoeken eerst; wat moet er verteld worden en vanuit welk perspectief kun je dat het beste doen? We brainstormen zeer uitgebreid waarna de productie gestart wordt. We bouwen zelfs decors hiervoor, zoals we voor Popsicle ook deden. Het is heerlijk om met mijn achtergrond als art director de campagnes vorm te geven; zo komen veel passies bij elkaar.

Werkt  Popsicle duurzaam?
Jazeker! Popsicle producten worden ontwikkelt en vervaardigt in Nederland met Nederlandse leveranciers. We zoeken bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en hier ook programma
s voor ontwikkeld hebben. Bij "Pile me up", she said werken we met een bedrijf dat ook mensen in dienst heeft met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het voelt goed als je daar een bijdrage in kunt leveren. Maar voorop staat dat de kwaliteit hoog moet zijn.

Waar kunnen we de lampen zien?
Ik introduceer ze op de Woonbeurs deze week. Ze zijn zo nieuw dat ze alleen nog maar in de webshop te koop zijn. Ik zoek dus nog winkels die geïnteresseerd zijn!

 Wil je meer dingen zien van Popsicle of mocht je de lampen in je winkel willen verkopen, kijk op www.popsiclestuff.nl



 





Groet,
Lynda



maandag 24 september 2012

Carola Zee

Gisteren ben ik op de Swan Market geweest, en ik moet zeggen, het was de 6 uur(in totaal) reizen wel waard! Wat een diversiteit aan produkten en wat een onverwachte standhouders! Er was écht voor iedereen wat en alles origineel, handmade, puur, en met passie!
Ik kocht(duhh) een aantal leuke dingen maar deze wil ik wel met jullie delen. Dutch Design...en wij maar spullen uit het buitenland halen...kijk eens wat een prachtige stukken uit Nederland!






 Voor meer mooi stukken ga je naar www.carolazee.nl
Wat ik kocht? Die mok(op afbeelding met lepeltjes erin)....maar dan i...roze:).

Denk je eraan dat de woonbeurs morgen begint? Ons zul je er op zaterdag vinden! In de Designhal t.o. de stand van De Bakkerswinkel!

Groet,
Lynda 

woensdag 19 september 2012

Het Verre Oosten..






Het feit dat onze interieurs steeds mondialer worden is op zich niet vreemd, we komen nog eens ergens tijdens onze vakanties! Volgens Elle Decor is "het Oosten" hot, de kleuren zijn in elk geval vrolijk en nou hadden wij in het Zonnige Zuiden vandaag lekker zon, elders in ons Westelijke landje regende het flink, dus die kunnen wel wat kleur gebruiken, en wat Oosterse sferen. Het verre Oosten...dichterbij.....

Groet,
Lynda


maandag 17 september 2012

Textiles...

Musthave voor deze herfst/winter zijn "textielen":). Plaid, kussens, grove weefsels, welke weefsels dan ook! Het geeft warmte, het straalt ook warmte úit. Jaja...*blabla* ..nog zomer ..jaha...*blabla*...alles op z'n tijd, maar een slimme meid is voorbereidt;)...dus áls het aankomende week echt hérfst wordt, ben ík er al een beetje klaar voor!(zomerplaids worden as we speak gewassen en vanavond mogen de hersftdekens op de bank!)




 Alle foto's komen weer van Pinterest waar je op leuke ideetjes gebracht wordt wat je allemaal met "textielen"kunt doen!

Fijne week!
Lynda
 

dinsdag 11 september 2012

Werkplek thuis...



Tja, daar zit je dan, aan je eettafel met links en rechts van je stapels magazines, post-its, pennen, je telefoon en wat een mens zoal nog meer denkt nodig te hebben tijdens het werken.
Je ziet, tafel al half vol, is er nog geen familielid aan te pas gekomen!

Aan de ene kant wel handig zou je denken, altijd iemand in de buurt als de meiden thuis komen, aanspreekbaar, hulp als het nodig is en altijd bereidt nog even wat te “regelen”.
Dat het niet echt opschiet als mn huisgenoten thuis zijn dát moge duidelijk zijn, er is altijd wel iemand die gezellig koffie/thee wil drinken, een nieuwtje heeft, wat dan ook nodig heeft..NU!

Dus ik overweeg een “echte”werkplek…ver weg van de woonkamer;), maar ja…komt het toch weer op keuzes aan. 
Voor een ander zijn die altijd zo gemaakt, voor mezelf(met inbreng van mensen in huis die denken inbreng te moeten geven) is dat toch altijd weer een tijdrovend klusje.
Want….ik vind gewoon zoveel leuk, zie voors en tegens in diverse stijlen en wil nogal eens wisselen met wat dan ook! Kijk even mee


 SAM


 CLASH

Kies ik voor Sam(strak wit en verplaatsbaar) of voor Clash(stoer, industrieel, degelijk), en afhankelijk van die keuze moet er natuurlijk een stoel bij….hmmm….wat dacht je van Mojito voor bij Sam of Hollie voor bij Clash? 
 HOLLIE
                        MOJITO
            

Heb ik natuurlijk óók verlichting nodig, erg belangrijk om goed te kunnen werken aan je werkplek...
CUTIS

Cutis is wel helemaal hot op het moment, leuke lamp,       eenvoudige lijn en hippe gouden kleur, ja….staat wel goed bij Sam en Mojito toch? 
 
 LIBRARY LIGHT

Of kies ik liever voor Library light in wit…ik moet nogal eens wat lezen, en dan is dit wel een handige leeslamp(en geinig)bij Clash en Hollie toch? Ik hou wel van wat mixen!

Oei, die Fold a Light moet het worden volgens dochter 1...


Fold a Light



zie je…daar gaan we al..inbreng…ik ga het anders doen! 

Bij Fashion for Home klik ik eenvoudig van de ene naar de andere categorie, kan ik vergelijken, lezen over de afwerking en afmetingen en ook door de mooie foto’s een indruk krijgen hoe dat bijelkaar zal staan.

Ik knip en plak wat heen en weer en maak een moodboard, teken een ruimte, plaats wat meubels erin en bedenk me dan…dat past dan wel(net!) maar ik moet natuurlijk een extra stoel voor als er iemand bij me komt “buurten”, een rek/kast voor alle magazines, en een kastje voor het koffieapparaat(twee trappen….met alles wat onderweg tussendoor kan komen is mn koffie alweer koud voordat ik boven ben!)..ik schuif en teken, maar ruimte BIJtekenen gaat niet….er zit vrees ik maar één ding op, lekker blijven waar ik ben: aan mn eetkamertafel!

Waar ik wél naar op zoek moet is een stoere nieuwe bank….voor bij mijn “werkplek”in de woonkamer, want al dat buurten , multitasken en oplossen gebeurt natuurlijk op de bank, die is inmiddels wel aan pensioen toe! Ik denk dat ik ook al weet welke het gaat worden…….denk ik….Zo…zonder inbreng;)!

Groet
Lynda 

maandag 10 september 2012

Binnen zitten...binnen kijken

Regenachtige dag, geen aktiviteiten buiten? Niet erg, althans...mijn mening;)...gaan we gewoon lekker binnenkijken!




Al deze prachtige foto's leende ik van www.skonahem.com ..ga kijken, genoeg te zien!

Voor meer binnenkijkers, maar dan dichter bij huis

en

Je komt je dag wel door zo denk ik?;)

Groet,
Lynda  
 

Dear Lonny...

Lonny , dankjewel dat je vandaag in m'n mailbox viel!

pagina 6 is mn favoriet, en niet alleen door de macarons;)!
Mooie kleuren, kan ik wel wat mee!!
Thanks Lonny! 

dinsdag 4 september 2012

dreaming of....

zoals (bijna) alle "meisjes"droom ik ook van een Walk-in-closet *ZUCHT*...helemaal alleen voor mij! Nah ja, de hoger gelegen gedeeltes mogen best door m'n lief ingenomen worden hoor, kan ik niet bij, kan ik niet zien, geen probleem ;).
En hoewel het nog niet helemaal duidelijk is of en waar en WANNEER.....*gepastestilte* die droom uit gaat komen, laat ik jullie alvast wat smaakmakers zien, en zeg nou niet dat het onmogelijk is want ik héb me laten vertellen, dat dat héél goed kan! Ook in een huis als het onze....hoor! (don't burst my bubble)




Diverse stijlen, verschillende afmetingen, het kan allemaal! Alles wat je nodig hebt in een goede aannemer(en een handige man...ssst), want ook hier valt of staat weer alles met een goede basis he! Als dat eenmaal staat, is het inrichten en stylen een feestje! Kan niet anders...*zucht*.
 
Nog niet genoeg gezien?
 
Be warned!
 
Lynda