donderdag 29 november 2012

Winter in huis




Hmmm, even getwijfeld dit aan te snijden, maar...doe het toch!
Mensen die mij kennen of via de diverse media volgen weten dat ik gék ben op winter...en dat de sneeuw wat mij betreft meters hoog mag liggen, ik HARTJE sneeuw!
Ik vind het zó gezellig, al die dekens en kussens in huis, geurkaarsjes(must) en lichtjes aan, kortom de warmte binnen en de kou buiten! En nou schijnt er lekker wat kou onze kant op te komen..dus ik ben blij!

Mooi om te zien die vallende sneeuw, of die striemende wind..als je binnen zit, of om door te lopen. Ik ga vaak naar onze zolder, daar hebben we een dakkapel en als je dan omhoog kijkt is er niks dat je uitzicht op een sneeuwende hemel verstoord. Heerlijk wat zitten werken en stiekem naar buiten kijken, de wind gierend tussen de dakpannen door. Nou hebben wij op zolder vloerbedekking liggen maar toch trekt het ietwat koud op aan de voeten, en ik wil eigenlijk de verwarming niet aanzetten als ik alleen in huis ben en op zolder zit. Maar ik wil ook niet verkleumen, met stijve vingers tiept het naar;).






Nu zag ik bij DYSON de DYSON HOT, als ik het zo bekijk de opvolger van de ouderwetse straalkachel van "vroeger". Maar deze is een paar tikjes moderner en praktischer in gebruik.
Zo zijn de engineers van DYSON erin geslaagd een verwarmingsventilator te ontwikkelen die:
*geen brandlucht produceert(remember...vroeger?;))
* instelbaar is op een gewenste temperatuur, slaat dus uit als die temperatuur bereikt is en slaat weer aan als het eronder komt.
* de hele ruimte gelijkmatig verwarmt!(niet geheel onbelangrijk!!)
Nu kan ik een heel technisch verhaal af gaan steken, maar dat kan je zelf opzoeken op www.dyson.nl, wat je wel nog moet weten is dat hij in diverse kleuren te verkrijgen is dus geen doorn in het oog hóeft te zijn (wij woonliefhebbers willen dat de kleuren kloppen he ;)).Ook het schoonmaken is heel eenvoudig, met een vochtig doekje snel gedaan.
O en dan nog dit, je kunt 'm ook gebruiken als verkoelingsventilator, maar daar hebben we het in de zomer wel weer eens over lijkt me ;)!

DYSON HOT, oa. verkrijgbaar bij WEHKAMP 

Misschien is het ook wat voor een van jullie? Zit je weleens te knutselen in je hobbyruimte en kun je wat warmte gebruiken? 




zondag 25 november 2012

Niks te zeggen....

Soms(héél vaak) spreken de beelden voor zich...






 wederom geïnspireerd door de diverse Pinners op Pinterest!
bronnen vindt je HIER

Groet,
Lynda

woensdag 21 november 2012

Smoeck it!

Lekker warm aan je voeten(kan geen kwaad in dit jaargetijde), kleur in je interieur en misschien wel meteen een eyecatcher!

Binnenkort zal er via Smoeck begonnen worden met het aanbieden van full colour geprinte vloerkleden. Geen standaardtapijtje, maar voor wie er van houdt absoluut een unieke aanwinst.


 Vanaf nu zal er op hun Facebookpagina elke dag een tapijt uit de nieuwe lijn te zien zijn. Bovenstaande tapijt is nummer 1, en ze zoeken nog een naam dus ga eens kijken, leuke suggesties zijn welkom!
 "Do you have the guts to SMOECK your home?
 

zondag 18 november 2012

not @home...

Hoe graag ik ook lekker thuis ben, een paar leuke uurtjes met goed gezelschap, óf alleen(I don't mind) koffiedrinkend doorbrengen in een gezellige en sfeervolle lunch/koffiezaak vind ik één van de leukste dingen om te doen. Ik ben het ook helemaal eens met Simone
die oa zegt:

....there aren't many things nicer than spending a couple of hours in a cosy coffee shop on a Saturday afternoon in October or November


it's a refuge, a sanctuary, a home, a happy place....

reading a good book or newspaper

alone or catching up with friends

inhaling the coffee & cooking aromas

windows steaming up inside

ordering more than one coffee

soup & homemade bread

watching the world go by



 Ik zou hier wel een middagje kunnen doorbrengen, inspiratie opdoen bijvoorbeeld want mooie interieuryummies genoeg! Wat een sfeertje!

Ga even kijken op haar blog, weet je meteen het adres, maar wees gewaarschuwd....NIET in den lande;)


Groet,

Lynda

 

 

.

.

donderdag 15 november 2012

a house..is a house...is a....

Zinkhus, Tusen och en natt [Walther & Co] 
 Je kunt er niet omheen, overal zie je ze steeds weer, huisjes!
Huisjes groot, huisjes klein, huisjes oud, huisjes nieuw, rond, vierkant, huisje huisje huisje

Zinkhus, Sekelskifteshus [Walther & Co] 
elliscorner.com

 Treahus - Anne Boysen - Applicata DK - Accessorize your Home.jpg 
Anne Boysen

 
wikkie.nl

 
basiclabelsweden
We omringen ons graag met deze leuke huisjes! In de ene zet je een kaarsje voor wat sfeer, met de andere maak je een mooi/stoer/sober stilleven.
Er straalt toch iets gezelligs vanuit vindt je ook niet?

Groet,
Lynda  


maandag 5 november 2012

Neverending...

Gepinde afbeelding 
De inspiratie die je op Pinterest vindt is EIN DE LOOS!
Perfecte plek om op ideetjes te komen, maar ook de perfecte plek om "radeloos"rond te tollen omdat het allemáál zo mooi is! 

Gepinde afbeelding

Gepinde afbeelding 


 Gepinde afbeelding
 Nou hadden we hier in Huize H vorig jaar al een verschil van smaak voor wat betreft de kleuren op de muren en liet ik meneer H meebeslissen.......*zucht*....en dus moeten we nu wéér schilderen want die kleur....die is het nét niet!
 De witte trend hebben we even in onze hal/trapgat getest maar elke keer als we daar binnenkwamen schrokken we van zoveel wit...feit..dat héle witte is het denk ik niet voor ons.
Toch zou wat meer licht wenselijk zijn, en deel van de woonkamer krijgt dan wel licht vanuit het Zuiden zeg maar, een groot deel is echter flink donkerder door het effect van Noorderlicht :).

Telkens weer als ik denk "we gaan voor meer licht(niet geheel wit maar lichter "donker"zeg maar;)) kom ik weer plaatjes tegen met mn alltime favourite.....grijs....heel donker grijs zelfs....en vóórdat we vorig jaar de huidige bruingrijs op de muur smeerden hádden we dus heel donker grijs. :)
Meneer H wilde echter niet drie dagen schilderen om vervolgens met hetzelfde op de muur te eindigen......nah...dát kan ik 'm dan dit jaar besparen....terug naar GRIJS......HEEL anders dan grijsbruin!!!
Als het aan MIJ ligt...heet dat......neverending...hm hm...

Groet,
Lynda

foto's van diverse bronnen op Pinterest