dinsdag 23 juli 2013

around the world for inspiration

Zouden we wel willen, kan natuurlijk niet. Althans...niet in één zomer! Next best thing? Mooie plaatjes kijken! En wie weet, doe je zo wel inspiratie op voor je volgende reis....

  

 

 

dinsdag 2 juli 2013

Nieuwe vloer?



Wel eens aan PVC laminaat gedacht?


Wanneer mensen aan een nieuwe vloer gaan denken komt een overgrote meerderheid al snel uit bij laminaat. Het is immers mooie vloer en in veel varianten en kwaliteiten te verkrijgen. Een nieuwe trend op het gebied van vloeren is PVC laminaat. Dit kennen veel minder mensen en breng het daarom graag een keer onder de aandacht. PVC laminaat kent namelijk veel voordelen ten opzichte van het traditionele laminaat.

PVC Laminaat?


We zien het steeds vaker terugkomen in de woonkamers in Nederland. Maar wat is PVC laminaat nu precies? Deze vorm van laminaat is gemaakt van kunststof, PVC welteverstaan. Doordat het van dit materiaal is gemaakt heeft het eigenschappen waar geen enkele andere vloer tegen op kan.

Niet van echt te onderscheiden

Wanneer we kijken naar het design van het laminaat zien we dat er veel verschillende soorten prints leverbaar zijn. Deze prints zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Er zijn laminaatvloeren die zelfs met een voelbare groef geleverd kunnen worden. Hierdoor voelt het alsof je echt op een houten vloer loopt.
 

Geschikt voor vloerverwarming.

Veel nieuwbouw woningen worden tegenwoordig opgeleverd met vloerverwarming als hoofdverwarming. Helaas zijn niet alle vloeren geschikt voor vloerverwarming. Laminaat van PVC is daarentegen uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het PVC geleid de warmte uitermate goed waardoor je ook nog eens kans hebt op lagere energiekosten.

Eenvoudig in onderhoud

Ook is een vloer van PVC ontzettend eenvoudig in onderhoud. Je kunt de vloer kletsnat maken zonder dat het laminaat gaat uitzetten of werken. Dit is bij een houten of laminaat vloer uit den boze. De vloer zal dan blijvend beschadigen. PVC heeft hier geen last van en is dus een stuk eenvoudiger te reinigen. 


Milieuvriendelijk
Doordat pvc laminaat is gemaakt van kunststof is het ook nog eens erg milieuvriendelijk. De laminaatdelen worden namelijk grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. Je kunt dus zonder problemen zeggen dat je een “groene vloer” hebt