donderdag 8 mei 2014

wandrek van triplex zelf maken


Een wandrek dat je niet aan je muur hoeft te bevestigen, dat je telkens weer kunt verplaatsen als je je meubels weer eens omgooit en eigenlijk overal in huis wel dienst kan doen.
Het mooie blanke hout brengt een frisse en levendige touch in je huis. Je kunt 'm natuurlijk ook een kleur geven als je dat liever hebt maar zo in het blank hout is het een plaatje als je het mij vraagt. Je kunt 'm eenvoudig zelf maken.
Kies een triplex plaat in een afmeting naar wens en bepaal vooraf op welke afstand je de horizontale plankjes wilt hebben. Je hebt niet meer nodig dan je hout, een zaag, een elektrische schroevendraaier, schroeven en een meetlint.
De plankjes schroef je vast vanaf de achterkant met de houtschroeven. Voor extra stevigheid smeer je er misschien nog een lik houtlijm tussen voordat je het vastschroeft.
Niet moeilijk, niet duur en een groots effect!

Tip! Maak je 'm van buitenhout dan heb je bijvoorbeeld een heel leuk kruidenrek voor buiten!
Hier gaat íe op de TO-DO list.
1 opmerking:

Anna Marie zei

Een moeder van school heeft een tijdje geleden een waanzinnig rek gemaakt van steigerhout. Als ze straks weer in de buurt is, krijg ik een dagje knutselstage bij haar. Misschien maak ik hem wel van triplex. Is een stuk lichter.