zondag 26 juni 2011

Zomer in een handomdraai...

"Summer is Magic"! En meestal worden de flitsende filmpjes of fotoshoots ondersteund door opzwepende muziek! ZOMER!
Ben je om welke reden dan ook niet in de positie om een tropische bestemming te bezoeken dit jaar, of blijf je gewoon liever lekker thuis. Zomer is óveral! En in een handomdraai versterk je dat gevoel in je eigen interieur!
Hoe? Kijk even mee, ik heb voor de duidelijkheid dé ultieme zomerkleuren sinds tijden genomen, turquoise en smaragdgroen, maar voor diegene die NIET van blauw/groen houden, kijk even naar het kleurenpalet in de tweede collage(zomerkleuren 2011), daar vindt je vast en zeker iets wat wél bij je past.


Mix tijdens een etentje met vrienden bv eens serviesstukken in turquoise, smaragdgroen, zachtgroen, beige en paars met elkaar.
Of als je het liever rustiger houdt, turquoise met helder glas geeft een heerlijk luchtig en fris gevoel.


Geef niet meteen je eigen identiteit op door al je spullen te vervangen door die ene "zomerkleur". Met een enkele goedgeplaatste accessoire kom je al een héél eind! Denk bv aan de witte ontbijttafel met het zachtblauwe servies, of een paar mooie kaarsen in simpele glazen windlichten, wat losse bloemen in glazen vaasjes.
Wil je een "grootser"effect? Vervang als het niet al teveel werk is eens je overgordijnen, bij I.kea voor een budgetprijsje te koop. Wat geeft nou een zomerser gevoel dan open ramen en wapperende frisse gordijnen?

Geniet van de komende zomerse dagen!!

Groetjes,
Lynda


  Posted by Picasa

maandag 20 juni 2011

Nieuw Kleurtje?

Ja leuk!!! En een veel gehoorde opmerking is: "ach, als het niet bevalt schilder je het gewoon weer over"!;).
Natuurlijk, zo eenvoudig is het misschien, ware het niet dat het uitzoeken van DE kleur geen impulsieve aktie moet zijn, dat er meer bij komt kijken dan alleen "voorkeur". Neem bv de functie van de te schilderen ruimte, of de lichtinval? Wanneer wordt de ruimte het meeste gebruikt? Overdag? 's avonds? Welke sfeer wil je bereiken? Wie gebruikt de ruimte?.....om maar eens wat te noemen:).
Natuurlijk moet DE kleur bij je passen, maar óók bij bv je vloer, die er waarschijnlijk al ligt, en die je niet zomaar vervangt, of bij je meubelstijl, ook niet geheel onbelangrijk.
Kleur bevordert de sfeer, dus héél belangrijk dat je de juiste kleur kiest!
En als je dan de basiskleur hebt gekozen, welke accentkleur wil je daar eventueel bij? Welke kleur combineert het beste met je hoofdkleur? En zijn er varianten op die hoofdkleur? Want stel dat het op je muur toch nét even anders uitpakt dan verwacht,is er dan een alternatief in dezelfde lijn/sfeer?











Zomaar even 11 paletjes, zie je wat ik bedoel???
Kleur doet wonderen voor je interieur, maar dan wél de júiste kleur!

Kleur=emotie.
Emoties kunnen drastisch veranderen door het dieper of feller worden van een kleur. Hieronder wat basisprincipes.
Roze=vrolijk, levendig, positief en vrouwelijk
Rood= passievol, gewaagd, intiem en geruststellend
Oranje= stimuleert creativiteit en is warm en gezellig
Geel= hartelijk en zonnig.Helder zou de hersenen stimuleren
Groen= staat voor de natuur en is zowel rustgevend en versterkend als rustig en evenwichtig
blauw= verbonden met water en lucht en wordt geassocieerd met helder denken en een rustgevende, meditatieve omgeving
Paars= kan stimulerend en sexy zijn, terwijl blauwpaars koel en spiritueel is.

Ik wens je een kleurrijke week!
              
                     Lynda

donderdag 16 juni 2011

Wonen is werelds....

Een nederlands echtpaar transformeerde een oude vervallen boerderij tot een bijzonder sfeervolle woning!




Een boerderij uit 1800 werd mét sfeerbehoud, verbouwd tot een stoere woning met betonvloer. Mooie mix van materialen met een sfeervol resultaat.

                                                           Groetjes,
                    Lynda

woensdag 15 juni 2011

Here we go!

Je mag ook lezen: hier ga IK.
Na vele uren sleutelen, zuchten, door m'n wimperharen kijken, dubben, bomen met "de hulptroep" en keuzes maken lanceerde ik afgelopen zaterdag(11juni) mijn website.
Inmiddels zijn er al vele aanpassingen gedaan want hee, ik ben ook maar een mens(een meisjesmens....een creatíef meisjesmens welteverstaan....en dus géén websitebouwer;)).....en na zoooooveel "data"zie je "het"misschien niet meer zo helder. En dus slaap je er nog eens een nachtje over, schuift eens wat, denkt eens na over de goed bedoelde feedback die je krijgt, overweegt, dubt wat meer;) en gaat over tot handelen. Et voilá....voor NU....ziet het er ZO uit.

http://www.hovensinterieurstyling.nl/

Dit is de website van mijn nieuwe bedrijf......je begrijpt, trots maar nog wat shaky, kijk ik ernaar en denk: "NOT BAD AT ALL BABES"!
Eens kijken hoe lang het zo blijft?

Fijne dag!


Lynda