vrijdag 3 februari 2012

KPtjes...

Het kán je niet ontgaan zijn(or you are living outside of Europe;)) het is WINTER! Strenge vorst en een lekker pak sneeuw(bijna overal), en wat is er dan lekkerder om na een verfrissende wandeling of wat rondjes op de schaats thuis te komen en je weer op te warmen op een Knus Plekje?!
Wat maakt een Knus Plekje een Knus Plekje? Bovenal geldt hier natuurlijk dat het een gevóel is, maar er zijn (volgens MIJ) ook een paar "dingen"die je kunt doen waardoor "knusheid" eigenlijk vanzelf ontstaat(nogmaals....vind IK;))

een lekker stekje voor een boek of tijdschrift, in een vensterbank met flink wat kussens(en hopelijk de zon door het raam)

een lichte slaapkamer met een hoge "nok", maar juist door de balken te laten zitten geeft het een knus gevoel.
De toevoeging van een "flinke"kleur doet het hier natuurlijk ook goed

weer zo'n "nok" en weer door de balken, maar ook door het kleurgebruik en de vorm van de ramen(breder) wordt de kamer optisch lager. Superleuk is natuurlijk die werkplek(?) boven op de vide

een schuifdeur bespaart enorm veel ruimte. Deze schuifdeur heeft een landelijke uitstraling en doet je denken aan een schuurdeur van weleer. Vinden wij knus;). Top idee trouwens om een walk-in-closet te realiseren met weinig ruimte(dames opgelet:))

een hele witte ruimte, met (kopie)designstoelen, retro/vintage lampen en die houten tafel(heeft HK er niet ook zo een in de collectie?) combineren geweldig leuk met elkaar. Niemand heeft ooit gezegd dat je alles in 1 stijl moet zoeken he!

Tja...vuurtje...dekentje, kussen...kan weinig misgaan. Een nogal sobere stoere vloer, witte wanden en een witte schouw maar kijk...alleen die stapel brandhout zorgt ervoor dat het dat extra sfeertje krijgt!

witte ruimte, hoge ramen, gladde vloer, lage meubels, maar wéér die tafel van hout én het tapijt onder die tafel...gezellig!!

dit bedoel ik...een lege hal? Ja een lege hal...naar MIJN mening, doe je er verstandig aan om bij zoveel wit(en dat geldt..vind IK...ook bij veel zwart) natuurlijke materialen te gebruiken! Prachtig die plankenvloer!
Knus!

Welk gevoel staat voor jullie gelijk aan KNUS?

Groetjes
Lynda
ps: alle foto's leende ik her en der op het web, bij mede woonliefhebbers:)

7 opmerkingen:

Corine(THUIS) zei

Die 'schuurdeur' die ga ik onthouden..stoer knus :))

In den Uylenbal zei

H die Lynda, tjee . . . jij hebt veel knusse plekjes in je huis :-) Ennuh . . . pakje al ontvangen ? Greetz Lejo

Passione Helena zei

Wat een leuke knusse plekjes...zo'n lekkere lees vensterbank op de overloop, met warm zonlicht dat spreekt me wel aan. Maar of ik dan lees..of snurk, dat is nog de vraag.. haha

Prachtige ideeën!

Fijn weekend, liefs Helena

Claudia zei

De bovenste foto is voor mij het knuste plekje maar die deur! Wat gaaf!!!

Samira zei

Plaids, ik hou ervan, kop thee erbij en koekjes mmm

Tierlantijn zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Tierlantijn zei

De deur is erg leuk! Mijn vorige huis was echt een heel "knusje" en daar had ik deze deuren over de heeeeeule (was maar een heel klein huisje ;)) bovenverdieping. Eigenlijk (bijna!) alles in huis waar -tje achter staat is knus!

Knus weekend! xx