maandag 25 juli 2011

Kunst? Geen kunst!

"Kunst maakt een huis persoonlijk en geeft het een ziel"
(quote R.&O. Missoni)

Ze hebben gelijk he, die twee ;).......kunst is 1 van de meest persoonlijke dingen in een interieur. Vele stromingen en vormen van kunst waar je uit kunt kiezen. Er is geen goed of fout, kunst is persoonlijk, en laat zien wie er in het huis woont.
Kies je voor een lieflijk landschap of voor een abstract stuk? Of misschien wel voor een collage van foto's.....allemaal hebben ze een ander effect op hun omgeving.
Bepaalde kleuren uit je kunstwerk kun je bv doorvoeren als accentkleur in je huis.

Voor het ophangen ....het JUIST ophangen(plaatsen) van kunst zijn wel een paar richtlijnen.
Kies voor wanden die vanuit zoveel mogelijk zitopstelling en looproutes zichtbaar zijn.
Grote werken op grote wanden, kleine werken zullen daar verloren gaan.
Hang je meerdere stukken bij elkaar? Lijn ze bv van boven allemaal uit, van onder mag ook...of juist vanuit het midden. En let op de onderlinge afstand.....zorg ervoor dat die overal gelijk is anders verstoor je je "compositie":)

Als je er dan ook nog even op let dat je de kunst op ooghoogte hangt, ben je al een héél eind. Dus in de zitkamer.....precies..ooghoogte als je zit, in een doorgang, waar je voorbij loopt.....ooghoogte...en in je slaapkamer dus liggend bepalen waar je kusntwerk moet komen.

Wil je meer weten over samenhang in kleuren, passepartouts, lijsten, patronen, wel of niet achter glas etc.....je weet me te vinden ;)!
Vragen staat vrij!

Groetjes
Lynda

Geen opmerkingen: