maandag 19 september 2011

"tot in den kleuren"....


Histor One

Painting the Past


Kleur kiest men vaak op gevoel, op smaak(natuurlijk) en soms zelfs naar behoefte. Nou heb ik het al eens eerder over kleur gehad en inderdaad adviseerde ik vooral je eigen smaak te volgen.
Maar dan.....dan sta je voor de wand zoals te zien op de eerste foto. Komt je bekend voor denk ik :). Welke gaat het worden?
Het is je misschien wel al eens opgevallen dat kleuren nummers hebben, kleurcodes. Die codes kun je zien als een soort "recept". Welke kleuren werden gebruikt om tot een betreffende kleur te komen, maar ook hoeveel van elk? Nou is dat even een handigheidje....zo'n kleurcode lezen, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien(zou m'n eigen ramen ingooien he ;)).
Proefpotjes zijn er niet voor niks. Koop er een(of twee of....) en probeer ze thuis uit....probeer ze wel uit in de verschillende hoeken van je kamer, want overal is de lichtinval anders. Beslis niet binnen een dag, maar laat de verschillende tijdstippen(ochtend, middag, avond) even voorbij komen, en misschien ook wel even wachten op een regenachtige dag.
Eenmaal de kleur gekozen is het grootste gedeelte gedaan, rest je "slechts"het aanbrengen;).
Oké, 1 "foefje"zal ik met jullie delen....de lichtste kleur gaat het beste op het plafond ;)!


Veel succes! En mocht je er niet helemaal uitkomen, kleuradvies behoort óók tot de mogelijkheden bij HIS!


Groetjes,
Lynda

3 opmerkingen:

vosges paris zei

wat een mooie kaartjes van HIstor.. zaterdag even zoeken :)

Kat zei

Great tips!! It´s always so useful knowing how to use colour before choosing one just "because it´s nice". The best way always is...asking an interior designer to achieve amazing results ;)

Have a lovely afternoon my lieve vriendin.

Passione Helena zei

Jee Lynda..ik wist niet eens van het bestaan van deze blog af! Het schaamrood staat mij op de wangen..Ik wist wel dat je druk aan de studie was, daarna ben ik weinig tot niet aan het bloggen geweest. Wat geweldig meid!

Ik ga je voortaan hier ook volgen,(wel op een iets rustiger manier).
Wie weet wat voor tips je nog vrij laat;-)

Veel plezier op de woonbeurs!

Liefs, Helena